Δήλωση Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού – Αναστάσιου Αθ. Μπινίσκου για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022

Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2021, 20:59

image_pdfimage_print

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μία δημιουργική σχολική χρονιά, απρόσκοπτη από τις δυσκολίες της covid-19 εποχής.

Είμαι πεπεισμένος, ότι η φετινή σχολική χρονιά θα επαναφέρει βήμα – βήμα την καθημερινότητα των παιδιών μας στη φυσιολογική κατάσταση.

Η ψυχική δύναμη και η υπομονή που έχει επιδείξει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα τους προηγούμενους μήνες αποτελούν τους τροφοδότες της ελπίδας αυτής.

Και τη φετινή χρονιά μαζί με την απόκτηση πολύτιμων γνώσεων από τις μαθήτριες και τους μαθητές, προέχει η πρόληψη και η ασφάλεια της υγείας.

Για τον λόγο αυτό, θέλω να ζητήσω να τηρούμε όλοι τα μέτρα που εξασφαλίζουν την προστασία της υγείας μας, των ανθρώπων που αγαπάμε και πολύ περισσότερο των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η Διοίκηση του Δήμου μας, συμπορεύεται μαζί σας σ’ αυτό τον δύσκολο δρόμο, καθώς προτεραιότητά μας είναι να εξασφαλίζουμε τη σωστή συντήρηση και λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας, να προάγουμε τις δράσεις στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία.

Η σκιά της πανδημίας δεν πρέπει, ούτε να σταθεί εμπόδιο αλλά ούτε να επισκιάσει τις προσπάθειες και τα όνειρά σας.

Αντίθετα πρέπει να σάς οπλίσει με περισσότερη δύναμη, αισιοδοξία και επιμονή ώστε να προχωρήσετε το ταξίδι στη γνώση, μένοντας εστιασμένοι στα όνειρά σας.

Εμείς, ως δημοτική αρχή θα βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό σας για να συνδράμουμε σε ότι ανάγκες προκύψουν.

Ιδιαίτερες ευχές στα “πρωτάκια” που ξεκινούν αύριο το ταξίδι τους στον θαυμάσιο κόσμο της μάθησης, αλλά και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στους όλους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία, εύχομαι από καρδιάς μια εποικοδομητική, δημιουργική και τελεσφόρα σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη για όλους!!

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος


Facebooktwitterpinterestlinkedin