Διαδικτυακός Σταθμός Εργασίας για την Απασχόληση – Νέα δράση από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δάφνης Υμηττού 03.03.2022

Δημοσίευση: 3 Μαρτίου 2022, 12:39

image_pdfimage_print

Στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι η σταθερά της κοινωνίας μας. Μια σταθερά η οποία οφείλει να δραστηριοποιήσει την ανασυγκρότηση τόσο σε κοινωνικό όσο και προσωπικό επίπεδο.

Στην αφετηρία αυτής της νέας σημαντικής προσπάθειας ο Δήμαρχος Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χρυσούλα Θάνου σε απόλυτη συνεργασία με τους εργαζόμενους της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου μας, οι οποίοι υποστηρίζουν έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες επισημαίνουν τη σημαντικότητα της Υπηρεσίας και καλούν τους κάτοικους της πόλης να την γνωρίσουν καθώς αναπτύσσει δράσεις και προγράμματα με στόχο τη συμπαράσταση προσώπων που πλήττονται κοινωνικά.

«Βασικό κύτταρο κοινωνικής αλληλεγγύης είναι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου. Πολιτική βούληση της Διοίκησης του Δήμου είναι η ενίσχυση και η αναβάθμιση των Κοινωνικών Δομών.

Με γνώμονα το τρίπτυχο ανάπτυξη-εργασία-αλληλεγγύη εγκαινιάζουμε σήμερα την νέα Δράση στον τομέα της απασχόλησης   «Διαδικτυακός Σταθμός Εργασίας για την Απασχόληση». Ένα δια δραστικό σημείο επικοινωνίας το οποίο αποσκοπεί να γίνει ένας ακόμα δυνατός κρίκος στις σχέσεις Δήμου και πολίτη. Ένα εργαλείο ενίσχυσης των μηχανισμών πληροφόρησης για την προώθηση της απασχόλησης και διευκόλυνσης των πολιτών αλλά και των εργοδοτών».

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας και ειδικότερα των διευρυμένων παρεχόμενων υπηρεσιών του και σύμφωνα με τον Καθορισμό προδιαγραφών λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας, ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου, ότι ξεκινά η Δράση «Διαδικτυακός Σταθμός Εργασίας για την Απασχόληση».

 

Σκοπός της Δράσης είναι η ενίσχυση του μηχανισμού πληροφόρησης  για την προώθηση της απασχόλησης, την άρση του επαγγελματικού αποκλεισμού ατόμων που πλήττονται από την ανεργία και εμφανίζουν σωρευτικά προβλήματα εργασιακής και κοινωνικής ένταξης.

Απευθύνεται σε

  • Νέους Ανέργους
  • Μακροχρόνια Ανέργους
  • Άτομα που εντάσσονται σε ειδικά κοινωνικές ομάδες

Στόχος

  • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες για υποβολή αιτήσεων και παραπομπή τους σε φορείς απασχόλησης.
  • Προώθηση της Συνεργασίας – Δικτύωσης και Διασύνδεσης με άλλα ιδρύματα, οργανισμούς και πιστοποιημένους φορείς προώθησης της απασχόλησης, χωρίς να υποκαθιστά τον ΟΑΕΔ.
  • Διοργάνωση Επιμορφωτικών Σεμιναρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων για ενίσχυση και προώθηση της απασχόλησης.

Για τις φόρμες επικοινωνίας Πολιτών – Επιχειρήσεων πατήστε εδώ

Για πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δάφνης – Υμηττού πατήστε εδώ

Για όλα τα άρθρα του Κέντρου Κοινότητας Δάφνης – Υμηττού πατήστε εδώ

Facebooktwitterpinterestlinkedin