Δελτίο Τύπου – Παιδική Θεατρική Παράσταση του Σταύρου Παρχαρίδη με τίτλο “ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ;”

ScheduledΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουλίου 2021, 12:39

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής παρουσιάζουν την παιδική θεατρική παράσταση του Σταύρου Παρχαρίδη  με τίτλο “ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ;”  το  Σάββατο 17 Ιουλίου 2021  και ώρα 9:00 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου Δάφνης.  

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό Τουρκική κατοχή. Οι αξίες της ελευθερίας και διδασκαλία του Γένους γίνεται στα κρυφά. Η ιστορία ονόμασε κάθε τέτοιο τόπο «Κρυφό σχολειό».

 Η Βασιλική έχει μετατρέψει το κελάρι του σπιτιού της σε ένα τέτοιο σχολείο. Εκεί μαζεύονται η κόρη της και τα γειτονόπουλα και μαθαίνουν για την αξία της ελευθερίας, την επερχόμενη επανάσταση και ό,τι δεν μπορούσε να μάθει κανείς στα φανερά.

Όταν η επανάσταση ξεκινά οι μαθητές αναρωτιούνται αν είναι αλήθεια.

Η επιβεβαίωση έρχεται όταν ένας από τους αγωνιστές της ελευθερίας βαριά τραυματισμένος,  για να κρυφτεί μπαίνει στο σπίτι της Βασιλικής η οποία αποφασίζει να τον κρύψει στο κελάρι. Στο δικό της κρυφό σχολειό.

Εκεί τα παιδιά θα έρθουν αντιμέτωπα με την φρίκη του πολέμου.

Θα μάθουν την αξία του να αγωνίζεσαι και θα καταλάβουν πως η αληθινή νίκη έρχεται με «όπλα» τις αξίες του ανθρώπου, την γνώση και την προσπάθεια. 

Συντελεστές:

Κείμενο-Σκηνοθεσία. Σταύρος Παρχαρίδης.

Σκηνικά-Κοστούμια. Μαρία Παπατζέλου.

Μουσική. Λάζαρος Σουσλόγλου.

Φωτισμοί. Σάββας Σουρμελίδης.

Βίντεο-Βοηθός Σκηνοθέτη: Λεονάρντο Θίμο

Τραγούδι: Μαρίνα

Κλαρίνο: Γιάννης Μαύρος

Διδασκαλία παραδοσιακών χορών. Μαρία Πολύζου.

Παίζουν οι ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης: Πολυχρόνης Κέντρης, Σίλια Κατραλή Μινωτάκη, Όλγα Λουπάκη, Φωτεινή-Χριστίνα Λίτσα, Λεονάρντο Θίμο.

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Σταύρος Παρχαρίδης, Λάζαρος Σουσλόγλου, Κυριακή Παρχαρίδου και στον ρόλο του “Παππού” την φωνή του δανείζει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΟΥΧΟΣ

Παραγωγή: Εταιρία Θεάτρου Βορείου Ελλάδος “ΜΑΙΩΤΡΟΝ”

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Δάφνης-Υμηττού

τηλ.  210-9707681

Κατεβάστε την αφίσα εδώ

Facebooktwitterpinterestlinkedin