Δελτίο τύπου ΚΕΠ Υγείας Δάφνης – Υμηττού – ΟKΤΩΒΡΙΟΣ : Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης του Καρκίνου του Μαστού

from to
ScheduledΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ
11, Βαλτετσίου, Νεάπολη, 1η Κοινότητα Αθηνών, Αθήνα, Δήμος Αθηναίων, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 10680, ΕλλάδαMap

Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2021, 08:01

image_pdfimage_print

ΟKΤΩΒΡΙΟΣ : Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης του Καρκίνου του Μαστού

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, ενώ η 25η  ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά  του Καρκίνου του Μαστού.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στον Δήμο μας,  Δάφνης-Υμηττού, μέσω του ΚΕΠ Υγείας σας  υπενθυμίζουμε ότι συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια για την ενίσχυση του προληπτικού ελέγχου του γυναικείου πληθυσμού και γι αυτόν τον λόγο  προσφέρουμε τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, τις απαιτούμενες εξετάσεις σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 25 έως 70 ετών Τέστ Παπανικολάου και όλων των γυναικών από 40 ετών και άνω,  Ψηφιακή  Μαστογραφία.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ακίνδυνες, ανώδυνες, έγκυρες και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.

Την κάλυψη της δαπάνης για όλη τη διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου για τον μήνα Οκτώβριο, ανέλαβε εκ νέου το << ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ>> χάρις στην πλήρη χορηγία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.

Από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 έως και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 09:30π.μ. έως 15:00, με τη Γραμματεία του << ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΥΜΑΤΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ >> (Βαλτετσίου 11, Αθήνα) στα τηλέφωνα  210 3620831-32 για να αιτηθούν τη συμμετοχή τους.

Την Παρασκευή  12 Νοεμβρίου 2021 ανέλαβε τη διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου ( Ψηφιακή Μαστογραφία),  το Κέντρο Μαστού << Άγιοι Ανάργυροι>> ( Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια), σε γυναίκες από 40 έως 69 ετών ( καταβολή 5 ευρώ-προμήθεια cd στις συμμετέχουσες). Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει απαραίτητα  να προσέλθουν στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας (Ελ.Βενιζέλου 5, Δάφνη  τηλ: 210-9769598), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 10:00π.μ. έως 15:00,  για να αιτηθούν τη συμμετοχή τους.

Κατά τη διάρκεια όλων των άνωθεν διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας Covid-19, των προσερχομένων προς εξέταση γυναικών.

Όταν η ΠΡΟΛΗΨΗ γίνει συνήθεια,

σώζει ζωές.

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος

Η Πολιτική Εκπρόσωπος

Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας

Δήμου Δάφνης- Υμητού

Γεωργία Γρ. Σκιαδοπούλου

Facebooktwitterpinterestlinkedin