Δελτίο Τύπου 29.09.2020 – ΚΕΠ Υγείας Δήμου Δάφνης – Υμηττού «Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής»

O Δήμος Δάφνης-Υμηττού στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), μέσα από τη δομή του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποίησε δωρεάν υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής.

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα.
Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο μας σε συνεργασία με τον εθελοντή Ιατρό-Ακτινολόγο κ. Σακαρίδη Νικόλαο, του Ιατρικού Διαγνωστικού Κέντρου “Ιατρική Επίβλεψη’’, τον οποίο κι ευχαριστούμε θερμά!

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού κ. Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη σημερινή παρουσία του στον χώρο του ΚΕΠ Υγείας δήλωσε: «Είναι στρατηγικός στόχος της διοίκησής μας, το ΚΕΠ Υγείας να αποτελέσει για τον Δήμο, τον κεντρικό θεσμό συντονισμού και για τους συμπολίτες μας τη σημαντική υπηρεσία σε όλα τα θέματα που αφορούν την Προληπτική Ιατρική και την Προαγωγή της Υγείας.

Οι τόσο σημαντικές δράσεις του ΚΕΠ Υγείας, στοχεύουν στην ενημέρωση όλων των πολιτών και στη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων, καθώς έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη Προληπτική Παρέμβαση κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να διασφαλίσει την Υγεία των συνανθρώπων μας».

Η Υπεύθυνη – Πολιτική Εκπρόσωπος του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Γεωργία Γρ. Σκιαδοπούλου δήλωσε : « Η δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας στην πόλη μας είναι μία ακόμα σημαντική δομή, που πρωταρχικός στόχος της είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ και η ΠΡΟΑΓΩΓΗ της Υγείας των συνανθρώπων μας. Ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και την ομάδα του, ως πρωτεργάτη της ιδέας των ΚΕΠ Υγείας στη χώρα μας, και επεσήμανε ότι και η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου μας, επί κ. Μιχαήλ Ι. Σταυριανουδάκη και η τωρινή κ. Αναστασίου Αθ. Μπινίσκου, υποστηρίζουν το ΚΕΠ Υγείας ως πολύ σημαντικό θεσμό της πόλης μας».

O Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει καθημερινά ότι μεριμνά για τους πολίτες, αξιοποιώντας δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου με έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση μέσα από την Δομή των ΚΕΠ Υγείας. Συνεχίζουμε με σκοπό τη διατήρηση της υγείας των δημοτών».

Πλήθος Δημοτών χρησιμοποιεί σήμερα τις υπηρεσίες του λογισμικού των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Για να ενημερώνεστε και εσείς για τις προληπτικές εξετάσεις που ταγίζουν στην ηλικία και το φύλο σας και για την επανεξέταση τους, καθώς και για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας κάντε εγγραφή στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσα από το site www.kepygeias.org και δημιουργήστε το δικό σας προφίλ.

Γραφείο Δημάρχου

29.09.2020

Φωτογραφικό υλικό :