Απονομή Βραβείου του κληροδοτήματος Χαράλαμπου Τουραμάνογλου στον διακριθέντα μαθητή μας Γ. Σαρλάνη της Γ΄ Λυκείου Μηχανολογίας του 1ου ΕΠΑΛ Υμηττού – Παπαστράτειος

Δημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2020, 09:58

image_pdfimage_print

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 βραβεύθηκε ο αριστούχος μαθητής μας Γιάννης Σαρλάνης στην εκδήλωση απονομής των βραβείων του κληροδοτήματος Χαράλαμπου Τουραμάνογλου στους διακριθέντες μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που αποφοίτησαν πρώτοι τον Ιούνιο του 2019 από τα Λύκεια της Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού και του Δήμου Ηλιούπολης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.

Ο Γιάννης εισήχθη φέτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών με πολύ καλή βαθμολογία. Πέρα από τα μαθήματα όμως, ήταν και πολύ δραστήριος μαθητής στο σχολείο με πολλές δεξιότητες. Ως μέλος της χορευτικής ομάδας του 1ου ΕΠΑΛ Υμηττού, συμμετείχε στην Τελετή Έναρξης του Παγκόσμιου Συμποσίου Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Παρότι είχε την προετοιμασία του για τις Πανελλήνιες εξετάσεις συμμετείχε ενεργά στα δύο  παρακάτω σημαντικά μαθητικά συνέδρια, στα οποία παίρνει μέρος το σχολείο μας κάθε χρόνο ως μοναδικό ΕΠΑΛ της Ελλάδος.

Ως σύνεδρος του Παγκόσμιου Συμποσίου Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά, με τις πολύ καλές γνώσεις αγγλικών, συμμετείχε ενεργά σε όλες τις εργασίες του Συμποσίου με παρεμβάσεις, ιδέες και πρωτοβουλίες.

Βοήθησε στην συντήρηση των Εκθεμάτων, τα οποία μας χάρισε η αειμνήστου Καθηγήτρια Αγγελική Ναυπλιώτου, υπεύθυνη του Τμήματος Αθύρματος Παπαστρατείου Σχολής και στην ανάδειξη τους στην έκθεση στο φουαγιέ του Κολλεγίου Αθηνών στα πλαίσια του 2ου Παγκόσμιου Συμποσίου Νέων Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ευαισθητοποιημένος από τα παγκόσμια προβλήματα πολιτικού, ανθρωπιστικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, συμμετείχε ως διπλωμάτης-μαθητής στο 22o Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών της Αθήνας (AMUN), ένα τριήμερο μαθητικό συνέδριο-προσομοίωση των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ήταν μια απολαυστική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία, στην οποία ο Γιάννης έδρασε εκτός του στενού σχολικού πεδίου με πολύ αυτοπεποίθηση και αυτενέργεια. Πάντα τον διέκρινε η ευγένεια, το ήθος και η εξυπνάδα του.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι χάρη στην ευγενική χορηγία του κ. Δ. Γκέρτσου και κ. Α. Μαρτίνου, αλλά και της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και ιδιαίτερα της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Γ. Σκιαδοπούλου μπόρεσε ο Γιάννης να συμμετέχει σε όλες αυτές τις διοργανώσεις που προάγουν τον Ελληνικό Πολιτισμό και Παιδεία.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την οικογένεια Σαρλάνη που εμπιστεύτηκε το έργο που επιτελείται στην Παπαστράτειο και στήριξε και βοήθησε στις φετινές διοργανώσεις με την παρουσία της .

Όλος ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής Ευ. Σαρέλλης εύχεται στον μαθητή μας Γιάννη Σαρλάνη καλή σταδιοδρομία.

Βίντεο από την Βράβευση εδώ

Αιέν Αριστεύειν Γιάννη, μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά!!!

Ευδοξία Μπέγου

Καθηγήτρια Πληροφορικής (Συντονίστρια Ομάδας ΜUN , Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων και δικτύου ASPnet της Unesco)


Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΡΕΛΛΗΣ

ΠΕ04.01 Φυσικός Ραδ/γος

Φωτογραφικό υλικό :Facebooktwitterpinterestlinkedin