Δράση ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία

ScheduledΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δημαρχείο Υμηττού, Ηρώων Πολυτεχνείου 1, αίθουσα εκδηλώσεων Πρώην Δημαρχείο Υμηττού, Δημοτική Ενότητα Υμηττού, Δήμος Δάφνης - Υμηττού, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 172 37, ΕλλάδαMap

Δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2025, 14:35

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, Νικόλαος Τσιλίφης, στηρίζει ενεργά κάθε δράση που προάγει την υγεία και την πρόληψη, αναγνωρίζοντας τη σημασία της έγκαιρης ενημέρωσης για σύγχρονα προβλήματα, όπως η παχυσαρκία.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), διοργανώνει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παχυσαρκία, την Πέμπτη 3 Απριλίου, στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού.

Η παχυσαρκία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις της δημόσιας υγείας, καθώς συνδέεται άμεσα με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, όπως ο διαβήτης τύπου 2, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η υπέρταση. Η σωστή ενημέρωση και η πρόληψη παίζουν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη μείωση των επιπτώσεων της νόσου.

Μετά την ενημερωτική ομιλία από εξειδικευμένο γιατρό, θα υπάρχει δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων και παροχής συμβουλών στους δημότες:

  • Λιπομέτρηση & εξέταση σπλαχνικού λίπους με χρήση λιπομετρητή TANITA
  • Έλεγχος σακχάρου & χοληστερίνης με ειδικό εξοπλισμό
  • Μέτρηση αρτηριακής πίεσης με πιστοποιημένο πιεσόμετρο

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, Νικόλαος Τσιλίφης, επενδύει έμπρακτα στην προαγωγή της υγείας των δημοτών και ενισχύει τη σημασία της πρόληψης μέσα από στοχευμένες και τεκμηριωμένες δράσεις, βασισμένες στην επιστημονική γνώση και τη συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες υγείας.

Facebooktwitterpinterestlinkedin