Δράση Κ.Η.Φ.Η για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

from to
ScheduledΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (Κ.Η.Φ.Η.)
Α' ΚΑΠΗ Δάφνης, 65, Αλεξάνδρας, Δάφνη, Δημοτική Ενότητα Δάφνης, Δήμος Δάφνης - Υμηττού, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αττική, 17235, ΕλλάδαMap

Δημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2019, 13:31

Print Friendly, PDF & Email

O Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής Δάφνης -Υμηττού, υπό την αιγίδα του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, διοργανώνουν Δράση διαγενεακών δραστηριοτήτων με θέμα «Έχει ο καιρός…παιχνιδίσματα», την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 ώρα 7:00-8:30 το απόγευμα, στον χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ Δάφνης.

Η ταυτότητα της δράσης έχουμε τη χαρά να διακρίνεται από την επιστημονική επιμέλεια της Δρ Παττακού-Παρασύρη Βασιλικής, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας και μέλος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών. Τον συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει η κα Καλογεροπούλου Ιωάννα, ψυχολόγος, με παράλληλο στόχο συνεργασίας, την εκτίμηση και διαπίστωση παραμέτρων έρευνας πεδίου.

Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης έχει προσδιοριστεί με βάση τις σύγχρονες κατευθύνσεις της επιστημονικής κοινότητας για την ενεργό γήρανση και την εκτίμηση της αναγκαιότητας επαναπροσδιορισμού του ρόλου των μεγαλύτερων ανθρώπων στην κοινωνία, ενώ έχει εμπνευστεί από τα κλασικά πρότυπα επικοινωνίας στην εξελικτική ιστορία της οικογένειας.

Με γνώμονα τα οφέλη της κοινωνικής εμπλοκής, η διαδραστική συνάντηση επικεντρώνεται  στην αξία της αμφίδρομης δημιουργικής έκφρασης από ομάδα ωφελούμενων και παιδιών σχολικής ηλικίας και την προσέγγιση του παιχνιδιού, ως αντικείμενο και ως λειτουργία, τα οποία καλλιεργούν και ενισχύουν την συναισθηματική ωριμότητα μέσω της παιδαγωγικής πράξης  και διαφυλάσσουν  την λαϊκή παράδοση στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Κάθε φορά που εμπνέονται δράσεις που προϋποθέτουν ανάκληση παιδικών αναμνήσεων και συνδυάζονται με σύγχρονες εφαρμοσμένες γνώσεις, προκύπτουν δυναμικές όχι μόνο αναπαραγωγής παλαιότερων μορφών ψυχαγωγίας, αλλά συγχρόνως επανανοημοδοτείται η αξία των σχέσεων που τροφοδοτούν το μυαλό και την ψυχή μας και των στιγμών που μοιραζόμαστε οι άνθρωποι μεταξύ μας! 

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Σ. Σταυριανουδάκης

Κατεβάστε την αφίσα εδώ


Facebooktwitterpinterestlinkedin