Ποτίστρες δροσιάς και ταίστρες για τα αδέσποτα σε 40 σημεία της πόλης μας.

Δημοσίευση: 16 Ιουλίου 2020, 11:22

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού & με απόφαση της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς της πόλης μας, με γνώμονα τη φροντίδα των «μικρών μας φίλων» και για να βοηθήσει τους πολίτες και τις φιλοζωικές οργανώσεις – ομάδες, που ταΐζουν τα αδεσποτάκια μας, θα τοποθετήσει με ασφάλεια ποτίστρες και ταίστρες, σε 40 σημεία της πόλης μας,που θα επιλεγούν προσεκτικά, κοντά σε παροχή νερού και σκιά.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους Εθελοντές Φιλόζωους, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια σιτίζουν τα αδεσποτάκια μας και τους καλούμε όλους να μας προτείνουν σημεία της πόλης μας, που η τοποθέτησή τους θα τους διευκολύνει στο έργο τους!!!

Παρακαλούμε, επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά στο τηλ. 2132050817 και ώρα 10.00- 1.00π.μ.

Ωστόσο, επιθυμούμε να σας υπενθυμίσουμε ότι όλοι εμείς που αγαπάμε τα ζώα, οφείλουμε να τοποθετούμε έξω από το σπίτι μας ή σε δημόσιους χώρους δοχεία νερού ή και φαγητού. Ο νόμος μας το επιτρέπει, αρκεί να τηρούμε τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Η σίτιση και το πότισμα των ζώων είναι υποχρέωση των ανθρώπων και δικαίωμα αυτών των πλασμάτων.

Ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει: «10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ πως είναι σημαντικό να τηρούμε όλοι τη νομοθεσία περί δημόσιας υγιεινής, φροντίζοντας τους «μικρούς μας φίλους» με σεβασμό προς το περιβάλλον!!!!!

Φωτογραφικό υλικό :

Facebooktwitterpinterestlinkedin