Μήνυμα του Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού Αναστάσιου Αθ. Μπινίσκου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Δημοσίευση: 26 Ιουνίου 2020, 19:21

image_pdfimage_print

Ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών καθιερώθηκε η 26 Ιουνίου από τον ΟΗΕ με σκοπό την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, αλλά και για να τιμήσει τον Κινέζο μανδαρίνο Λιν Τσε Χσου, ο οποίος απαγόρευσε το εμπόριο οπίου στην Καντώνα, επιφέροντας ως αποτέλεσμα την πρόκληση του Πρώτου Πολέμου του Οπίου το 1839.


Ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου 2020, με κεντρικό μήνυμα «Σήκω, Πάλεψε, Προχώρα» αναδεικνύει τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες που παρέχονται στους εξαρτημένους για απεξάρτηση, καθώς και την υιοθέτηση ενός πιο λειτουργικού τρόπου ζωής.

«Γύρνα την πλάτη στα ναρκωτικά. Σκέψου το μέλλον σου», αναφέρει το μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας και συμβουλεύει το κόσμο να ενημερωθεί για τους κινδύνους από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, να ζητά βοήθεια από ανθρώπους που εμπιστεύεται, να μιλήσει στους αρμόδιους φορείς και να προστατευθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ μέσω του τριψήφιου αριθμού 109.

Σημαντικές ανησυχίες εγείρει η επόμενη μέρα της πανδημίας του κορονοϊού όσον αφορά στις εξαρτήσεις, επισημαίνει το ΚΕΘΕΑ με αφορμή τη σημερινή (26/06/2020) Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Σημαντικές ανησυχίες εγείρει η επόμενη μέρα της πανδημίας του κορονοϊού όσον αφορά στις εξαρτήσεις, επισημαίνει το ΚΕΘΕΑ με αφορμή τη σημερινή (26/06/2020) Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Η 26η Ιουνίου είναι μια μέρα ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας για τις επιπτώσεις από την χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Η μάστιγα των ναρκωτικών δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για τους χρήστες και το περιβάλλον τους, αλλά για όλους μας, και ο αγώνας εναντίων τους πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής. Σε αυτή την μάχη δεν πρέπει να υπάρχουν απώλειες σε ζωές και συνειδήσεις.

Η εξάρτηση δεν είναι ανίκητη.


Η τοπική αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι πολίτες πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μέσα από συλλογικές δράσεις να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο για την αντιμετώπισή της. Πρέπει να στεκόμαστε δίπλα στους νέους όχι ως καθοδηγητές αλλά και ως φίλοι που αγαπούν την ζωή και έχουν όνειρα για ένα καλύτερο κόσμο.

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος

Facebooktwitterpinterestlinkedin