Μήνυμα Δημάρχου Δήμου Δάφνης – Υμηττού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2020

Δημοσίευση: 24 Μαρτίου 2020, 15:31

image_pdfimage_print

«Υψώστε παντού το πιο ιερό σύμβολο του Έθνους μας, την ελληνική σημαία, σε ένδειξη της εθνικής μας ενότητας»

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Οι Έλληνες, τιμούμε την επέτειο της Επανάστασης του 1821, του μεγαλύτερου ιστορικού γεγονότος  της νεότερης ιστορίας μας, που οδήγησε το υπόδουλο έθνος  μας στην ανεξαρτησία και την κρατική συγκρότηση.

25 Μαρτίου, τιμούμε τη γιορτή της Χριστιανοσύνης!

Ο διπλός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επανάστασης του Έθνους, μας διδάσκει και μας θυμίζει επιτακτικά, πως με πίστη και άθροιση δυνάμεων, κάθε εθνικός στόχος είναι εφικτός.

Σήμερα, καθώς η χώρα μας υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ταυτόχρονα βρίσκεται σε «πόλεμο ζωής με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό»,καλούμαστε να παραδειγματιστούμε από τη θυσία και το μεγαλείο των προγόνων μας.

Σήμερα, η αγάπη για την πατρίδα μας  μπορεί να εκφραστεί  με  την εθνική ομοψυχία, την κοινωνική συνοχή, τη συνέπεια σε αρχές και θεσμούς, τη σύνεση και την ευθύνη – συλλογική και ατομική. Επειδή οι ημέρες που ζούμε δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας, προτρέπω να υψώσουμε από σήμερα παντού -σε κάθε μπαλκόνι και παράθυρο- την ελληνική σημαία σε ένδειξη της εθνικής μας ενότητας!

Με τον τρόπο αυτόν τιμούμε όσους δίνουν καθημερινά τον δύσκολο αγώνα και στα δυο μέτωπα, ενώ παράλληλα τιμούμε την εθνική παλιγγενεσία και φυσικά τους ήρωες και τους μάρτυρες του 1821,που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Αναβαπτιζόμαστε λοιπόν, στο μεγαλείο της ψυχής των επαναστατημένων Ελλήνων του παρελθόντος, για να αντλήσουμε θάρρος και δύναμη για τις μάχες του παρόντος.

Το 1821 είναι η εθνική μας παρακαταθήκη και αυτοσυνειδησία, που έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε, ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές το μέλλον που τους αξίζει.

Συλλογικά και πειθαρχημένα, με σύμπνοια και αλληλεγγύη,η φλόγα της Εθνεγερσίας, ας γίνει η δική μας φλόγα, το δικό μας φως ελπίδας.

Χρόνια πολλά, Ελλάδα!

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος

Facebooktwitterpinterestlinkedin