Μήνυμα Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού Αναστάσιου Αθ. Μπινίσκου για την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς 21.01.2021

Δημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2021, 21:29

image_pdfimage_print

Αγκαλιά-ΖΩ


Κάθε 21η Ιανουαρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς. Μία αγκαλιά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, πως ωφελεί τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική μας υγεία.

Η ιδέα προήλθε το 1986 από τον φοιτητή Kevin Zaborney, ο οποίος έψαχνε ακόμη έναν τρόπο ώστε να προσφέρουμε αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάμε.

Μπορεί να μην έχει καταγραφεί επίσημα ως Παγκόσμια Ημέρα από τον ΟΗΕ, αλλά όλες οι χώρες το αναπαράγουν και το υιοθετούν.
Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς μας υπενθυμίζει και μας παροτρύνει να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και να δείχνουμε ζεστασιά στους ανθρώπους που αγαπάμε.

Ιδιαίτερα, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού, όπου οι ηλικιωμένοι μας και οι ευπαθείς ομάδες έχουν στερηθεί την αγκαλιά λόγω των προληπτικών μἐτρων κατά του ιού, η ημέρα αυτή αποκτά ένα ιδιαίτερο νόημα. Να εκτιμήσουμε τις αγκαλιές και την τρυφερότητα που δείχναμε στους δικούς μας ανθρώπους και που μέχρι πριν λίγο καιρό τα είχαμε δεδομένα.

Και κάποια στιγμή, όταν όλο αυτό το επικίνδυνο που ζούμε ανήκει στο παρελθόν και θα έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα, ίσως τότε δεν αρκεί μια μόνο Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς στις 21 Ιανουαρίου, αλλά κάθε ημέρα!

Η ευχή μου είναι η µετάδοση του ιού να παύσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να αγκαλιάσουμε όλοι, τους αγαπημένους μας ανθρώπους ξανά χωρίς φόβο, οι οικογένειες και οι συντροφιές να σμίξουν και πάλι και όσες στιγμές αγάπης στερηθήκαμε το 2020, να τις χαρούμε το 2021 με ασφάλεια!

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος

Facebooktwitterpinterestlinkedin