Μήνυμα Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑIDS 01.12.2020

Δημοσίευση: 2 Δεκεμβρίου 2020, 10:03

Print Friendly, PDF & Email

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ.).
Ενώ η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στην κρίση του COVID-19, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS μας υπενθυμίζει την ανάγκη να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε μία άλλη παγκόσμια πανδημία, που είναι ακόμα μαζί μας 40 χρόνια αφότου εμφανίστηκε.


Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα είναι αφιερωμένη στην ανάγκη για Παγκόσμια Αλληλεγγύη και την ισχυροποίηση των υπηρεσιών υγείας. Τα παγκόσμια προβλήματα χρειάζονται παγκόσμια αλληλεγγύη και μόνο με αυτή και την κοινή ευθύνη θα νικήσουμε τον κορονοϊό, θα τερματίσουμε την επιδημία του AIDS και θα εγγυηθούμε το δικαίωμα στην υγεία για όλους.


Η UNAIDS, η υπηρεσία του Ο.Η.Ε. για την καταπολέμηση του AIDS, εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα για την τιθάσευση του ιού και τονίζει ότι «το τέλος της επιδημίας του AIDS δεν είναι πλέον απλώς ένα όραμα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα έως το 2030».


Έτσι λοιπόν με κοινό παρονομαστή την υπευθυνότητα, την πρόληψη και την αλληλεγγύη, είναι στο χέρι μας να βελτιώσουμε τη ζωή αυτής της ευάλωτης ομάδας των συνανθρώπων μας, των οροθετικών συνανθρώπων μας, που δέχεται ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις εν μέσω COVID-19, δίνοντας συχνά διμέτωπο αγώνα ενάντια στη χρήση ουσιών και στον ιό της ανοσοανεπάρκειας.


Η ημέρα αυτή μας επισημαίνει την ανάγκη να δούμε το θέμα της ασθένειας του AIDS με ανοιχτή καρδιά και πνεύμα κατανόησης. Χωρίς προκαταλήψεις, φοβίες και αποκλεισμούς. Η συνεχιζόμενη επιστημονική έρευνα και η συλλογική προσπάθεια αφύπνισης, είναι σημαντικές παράμετροι στον αγώνα κατά του AIDS. Η ώριμη κοινωνία, η άριστα ενημερωμένη κοινωνία και ένα ισχυρό σύστημα αξιών, αποτελούν την απάντηση στην πρόκληση της ασθένειας του AIDS.


Ως Δημοτική Αρχή του δήμου Δάφνης-Υμηττού, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής μας ενισχύουμε όλες εκείνες τις προσπάθειες που αναδεικνύουν την αξία της ζωής ως υπέρτατο αγαθό και συμβάλλουν στην πληρέστερη ενημέρωση της κοινωνίας.


Η 1η Δεκεμβρίου μας θυμίζει το χρέος που έχουμε όλοι μας και απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στους συνανθρώπους μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΘ. ΜΠΙΝΙΣΚΟΣ

Facebooktwitterpinterestlinkedin