Δελτίο τύπου του ΚΕΠ Υγείας Δάφνης – Υμηττού για το Διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο “Βασικές Α’ Βοήθειες – Κάρπα” που έγινε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 11:00μ.μ. έως 14:00 – 07.02.2022

Δημοσίευση: 7 Φεβρουαρίου 2022, 16:15

image_pdfimage_print

Γ.Πατούλης: «Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στις Α΄ Βοήθειες–ΚΑΡΠΑ αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης, η οποία μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης Υγείας) του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και την  Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ),  διοργάνωσετο Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς  θα λάβουν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε, τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας (Δημοτικά Ιατρεία) – Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας κα Γεωργία Γρ. Σκιαδοπούλου, αφού καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες κι ευχαρίστησε όλα  τα στελέχη του ΕΔΔΥΠΠΥ και την κ. Λ. Λογοθέτη (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων), για την εξαιρετική συνεργασία και διοργάνωση του σημαντικού σεμιναρίου με τίτλο «Βασικές Α΄ βοήθειες –ΚΑΡΠΑ», δήλωσε: «Η γνώση των Πρώτων Βοηθειών αφορά όλους μας, ανεξαρτήτως ηλικίας κι απασχόλησης, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε δύσκολες και αιφνιδιαστικές καταστάσεις, που αφορούν στην προστασία ενός συνανθρώπου μας σε περίπτωση πνιγμού από ένα ξένο σώμα-τροφή, ένα χτύπημα από πέσιμο (αιμορραγία, ρινορραγία, καρδιολογικό επεισόδιο),  ώστε άμεσα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ασθενούς, μέχρι να διακομιστεί σε νοσοκομείο ή να καταφθάσει ειδικός επαγγελματίας υγείας. Συνέχισε, θέλοντας να ενημερώσει τους συμμετέχοντες, ότι το ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης Υγείας) της πόλης μας, έχει ως στόχο την Πρόληψη και τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο, προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις-δράσεις  στους συμπολίτες μας με σκοπό την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού, αυτό της ΥΓΕΙΑΣ .  Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, βρίσκεται στην  οδό Ελ. Βενιζέλου 5 και Αβέρωφ- Δάφνη. Για περισσότερες πληροφορίες και για την εγγραφή τους, οι συμπολίτες μας μπορούν να απευθυνθούν στο τηλ:210-9769598, καθώς και στον σύνδεσμο kepygeias.org. Τελειώνοντας, ευχαρίστησε  για ακόμη μια φορά το ΕΔΔΥΠΠΥ, για την άμεση ανταπόκριση της υλοποίησης του αιτήματός μας και για την εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε έως τώρα, καθώς και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ), που μας πρόσφεραν  τις πολύτιμες γνώσεις τους .Επίσης, μετέφερε και τις ευχαριστίες του Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού, κ. Αναστάσιου Αθ. Μπινίσκου, ο οποίος, είναι συνεχώς δίπλα στις προσπάθειες του ΚΕΠ Υγείας της πόλης μας, καθώς έχει θέσει ως μια από τις προτεραιότητες του προγράμματος της Διοίκησης, την  ΥΓΕΙΑ των συμπολιτών μας».

Καταλήγοντας, ευχήθηκε επιτυχή έκβαση του σεμιναρίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε ότι: «Σε συνεργασία με το Δήμο Δάφνης-Υμηττούκαι την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων «ΕΔΟΚ», δίνουμε την ευκαιρία σε συμπολίτες μας να αποκτήσουν επαρκείς γνώσεις για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων που μπορεί να είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Είναι σπουδαίο μέσα από αυτά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια να ενημερώνεται και να ευαισθητοποιείται ο κόσμος και είναι ακόμα πιο σημαντική η ανταπόκριση των συνανθρώπων μας σε αυτές τις δράσεις. Το ενδιαφέρον των πολιτών για τέτοιες εκδηλώσεις  είναι μεγάλο και ενισχύει την ανάγκη της πρόληψης. Το ΕΔΔΥΠΠΥ στο πλαίσιο του προγράμματος, έχει πραγματοποιήσει παραπάνω από 80 δράσεις σε ΟΤΑ-μέλη του Δικτύου, ενώ, κατά την περίοδο της πανδημίας έχουν ενημερωθεί περισσότεροι από 2400 πολίτες σε 33 Δήμους της χώρας».

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος

Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος

Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας (Δημοτικά Ιατρεία)

Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας Δήμου Δάφνης-Υμηττού

Γεωργία Γρ. Σκιαδοπούλου

Φωτογραφικό υλικό από την διαδικτυακή δράση :

Facebooktwitterpinterestlinkedin