Δελτίο Τύπου – Ολοκλήρωση του Διαδικτυακού Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα την “Παχυσαρκία” σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού

Δημοσίευση: 19 Μαΐου 2021, 20:02

image_pdfimage_print

Γ. Πατούλης: «Η πρόληψη πρέπει να ξεκινά νωρίς στη ζωή των παιδιών μας, με ορθή και έγκαιρη ενημέρωση».

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεωνσε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού υπό την αιγίδα του ΙΣΑ διοργάνωσε τη Δευτέρα 17 Μαΐουτο πέμπτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για παιδιά. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Η πέμπτη διαδικτυακή παρουσίαση είχε θέμα την «ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ». Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών, εκπαιδευτικών, γονέων που συμμετείχαν στη συζήτηση στο τέλος της παρουσίασης.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 7). Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι τα «ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ».

Η Πολιτική Εκπρόσωπος-Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Γ. Σκιαδοπούλου δήλωσε: «Καλωσορίζω και σήμερα όλους τους συμμετέχοντες στο Διαδικτυακό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας για Παιδιά, για πέμπτη φορά με το πολύ σημαντικό θέμα της ‘’Παχυσαρκίας’’. Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η παχυσαρκία επιφέρει επιπτώσεις στην υγεία μας,  επηρεάζοντας την ικανότητα μας για εργασία, για κοινωνική ζωή και το ίδιο το προσδόκιμο ζωής. Ο διακεκριμένος επιστήμονας κ. Αναστάσιος Χατζής σίγουρα θα μας αναφέρει στη συνέχεια ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, δηλαδή οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μας, μας οδηγούν σε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές, που και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη της παχυσαρκίας. Θα ευχηθώ επιτυχή έκβαση και στο σημερινό webinar και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι για την άριστη συνεργασία μας, με όλα τα στελέχη του ΕΔΔΥΠΠΥ. Σας ευχαριστώ».

Η Γενική Διευθύντρια του Δικτύου κα Μαρία Αϊδίνη η οποία χαιρέτησε τη δράση ,δήλωσε: «Το ΕΔΔΥΠΠΥ στοχεύει μέσω των δράσεων του στην έγκυρη ενημέρωση γονέων, κηδεμόνων αλλά και εκπαιδευτικών. Στόχος η μείωση των παραγόντων κινδύνου από την ανθυγιεινή διατροφή σε όλους τους πολίτες αλλά κυρίως στα παιδιά».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη το Δήμο Δάφνης-Υμηττού για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω των ΚΕΠ Υγείας και δήλωσε: «Ο σύγχρονος τρόπος ζωής των παιδιών, η αυξημένη πρόσληψη ανθυγιεινών τροφίμων και κυρίως η ελλιπής άσκηση, φαίνεται να αποτελούν κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση της παχυσαρκίας. Η παιδική παχυσαρκία συναντάται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο και συνήθως συνοδεύεται από ανεπανόρθωτες επιπλοκές για την υγεία του παιδιού που θα τον ακολουθούν και ως ενήλικα. Η πρόληψη πρέπει να ξεκινά νωρίς στη ζωή των παιδιών μας, με ορθή και έγκυρη ενημέρωση των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών για υγιεινή διατροφή και ενθάρρυνση για φυσική δραστηριότητα».

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος

Η Πολιτική Εκπρόσωπος

Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας

Δήμου Δάφνης- Υμηττού

Γεωργία Γρ. Σκιαδοπούλου

Φωτογραφικό υλικό :

Facebooktwitterpinterestlinkedin