Δελτίο τύπου δράσης την 10.03.2022 με θέμα : «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού» από το Κέντρο Κοινότητας Δάφνης – Υμηττού – 14.03.2022

Δημοσίευση: 14 Μαρτίου 2022, 15:09

image_pdfimage_print

 

Με αφορμή την 6η Μαρτίου η οποία έχει καθιερωθεί ως «Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας»,  πραγματοποιήθηκε  στις 10/3/2022 δράση ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας στο 1ο Λύκειο Υμηττού, από Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου και Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α΄ & Β΄ Λυκείου του σχολείου παρακολούθησαν την παρουσίαση των στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών με θέμα:

 

« Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού».

 

Στη συνάντησή μας με τους μαθητές αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι παρακάτω θεματικές ενότητες: Ορισμός βίας, Λόγοι άσκησης της βίας, Μορφές βίας, Σχολικός εκφοβισμός, Αίτια και Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις, Τρόποι αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού, Ηλεκτρονικός/ Διαδικτυακός εκφοβισμός (Cyberbullying), Αίτια διαδικτυακού εκφοβισμού, Μορφές διαδικτυακού εκφοβισμού, Συνέπειες και Τρόποι για να παραμείνουμε ασφαλείς από τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό. Επίσης, οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον βίντεο με αληθινές μαρτυρίες παιδιών – θύματα σχολικού εκφοβισμού καθώς και συμβουλευτικών οδηγιών αντιμετώπισης του. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν ενεργή και ουσιαστική.


θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή του 1ου Λυκείου Υμηττού κύριο Παππά Αθανάσιο για την υποδειγματική φιλοξενία του καθώς και την άψογη συνεργασία που είχαμε.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin