Δελτίο Τύπου – Διεξαγωγή ΔΩΡΕΑΝ ελέγχου ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid Covid-19 test) με τη μέθοδο drive through ( μέσα σε όχημα ή με δίκυκλο) Σαββάτο 16.01.2021 και ώρα 10:00πμ – 15:00μμ

ScheduledΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2021, 14:05

image_pdfimage_print


Διεξαγωγή ΔΩΡΕΑΝ ελέγχου ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid Covid-19 test) με τη μέθοδο drive through ( μέσα σε όχημα ή με δίκυκλο) από τον ΕΟΔΥ στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού το ΣΑΒΒΑΤΟ 16-1-2021 στις 10.00-15.00

Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Δάφνης-Υμηττού στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και πρόληψης αυτής, ενημερώνει  ότι, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 10:00 – 15:00 θα πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid Covid-19 test) με τη μέθοδο drive through ( μέσα σε όχημα ή με δίκυκλο) σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην κοινότητα Υμηττού, στην οδό Ελευθερωτών, στον δρόμο που πραγματοποιείται η Λαϊκή Αγορά.

Τα Drive through rapid tests θα πραγματοποιηθούν, σε όσους επιθυμούν, από κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ χωρίς ραντεβού, αποκλειστικά σε άτομα που θα εισέρχονται στην οδό Ελευθερωτών από τη δεξιά πλευρά, με αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο ή ηλεκτρικό πατίνι.

Rapid covid-19 tests ΔΕΝ θα διενεργηθούν σε πεζούς.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι:
        •       Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική
        •       Για μετακίνηση αποστολή sms στο 13033 κωδικός 1
        •       Πρέπει να έχετε μαζί σας την Αστυνομική Ταυτότητα
        •       Να γνωρίζετε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης  (ΑΜΚΑ)
        •       Σε έλεγχο μπορούν να υποβληθούν και παιδιά άνω των 10 ετών
        •       Απαιτείται αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος ως μήνυμα (sms)
        •       Η πρόσβαση και η κίνηση των οχημάτων και των δίκυκλων στον χώρο και προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού, θα ρυθμίζεται με ειδική σήμανσης με στόχο τη γρήγορη και ασφαλή εξυπηρέτηση όσων προσέλθουν.
        •       Δικαίωμα να πραγματοποιήσουν το τεστ έχουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.
        •       ΣΥΣΤΑΣΗ: Όσοι δημότες δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ,παρακαλούνται, το Σάββατο 16-1-2021 και από τις 10.00-15.00, να αποφύγουν -εάν αυτό είναι δυνατόν-την κυκλοφορία στην οδό Ελευθερωτών, (στον δρόμο που πραγματοποιείται η Λαική Αγορά).

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον ΕΟΔΥ, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας να προστατέψουμε τον Δήμο μας.


Η ατομική υπευθυνότητα που έχουμε δείξει όλοι μας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να περάσει η πανδημία.


Ο Δήμος Δάφνης -Υμηττού συνεχίζει να βρίσκεται με σοβαρότητα και άμεσα αντανακλαστικά, δίπλα στους πολίτες, κάθε στιγμή.

Συνεχίζουμε.

Δεν εφησυχάζουμε.

Τηρούμε όλα τα μέτρα.

Μένουμε αισιόδοξοι και ασφαλείς.

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος

Η Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας

Γεωργία Γρ. Σκιαδοπούλου

Facebooktwitterpinterestlinkedin