Παρουσία του Δημάρχου Νικόλαου Τσιλίφη γιορτάστηκε με λαμπρότητα η εορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου στον Υμηττό
Δημοσίευση: 30 Ιουνίου 2026, 16:28
Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Πέτρου και Παύλου, των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων και θεμελιωτών της χριστιανικής πίστης, ο Υμηττός γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Ο Ιερός Ναός Τους κατακλύστηκε από πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν τους πολιούχους και προστάτες τους.
Την Κυριακή 28 Ιουνίου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτη Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.
Το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτη Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.
Στο κήρυγμά Του αναφέρθηκε στη σπουδαία παρακαταθήκη των Αγίων Αποστόλων, υπογραμμίζοντας το διαχρονικό μήνυμα της πίστης, της αγάπης και της ανιδιοτελούς διακονίας προς τον άνθρωπο.
Το απόγευμα ακολούθησε Μεθεόρτιος Εσπερινός προεξάρχοντος του Παν. Αρχιμανδρίτου κ. Αναστασίου Τασοπούλου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητρόπολής μας και πλήθος ιερέων.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας & Ιερών Λειψάνων των Αγίων Πέτρου και Παύλου στους δρόμους του Υμηττού, μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και εορταστικής λαμπρότητας με τη συμμετοχή πλήθος πιστών, μεταφέροντας μήνυμα ενότητας και ελπίδας.
Στο πρόγραμμα των εορτασμών της εκκλησίας της πόλης μας παρέστη ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, Νικόλαος Τσιλίφης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Χρήστου, οι Αντιδήμαρχοι, Θεόδωρος Κατσαρός, Ιωάννης Τζιβελέκας, Χρήστος Αδάμ και Δημήτριος Γιαννακούρας.















