Τρίτη 11.08.2026 | Εφαρμογή μέτρου προληπτικής απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις, πάρκα και άλση
Δημοσίευση: 11 Αυγούστου 2026, 11:22
Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού ενημερώνει τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε τη Δευτέρα 10-08-2026 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Τρίτη 11-08-2026 η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε Κατηγορία Κινδύνου 4 – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.
Η Κατηγορία Κινδύνου 4 σημαίνει ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός και ότι, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να λάβει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας, τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1 Μαΐου – 31 Οκτωβρίου 2026), αποφεύγουμε κάθε ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια, όπως:
Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα και καλεί όλους να συμβάλουμε με υπευθυνότητα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της πόλης μας και της ανθρώπινης ζωής.
Είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Η πρόληψη είναι υπόθεση όλων μας.







