Χριστινάκη Όλγα

Η Όλγα Χριστινάκη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού» ( https://politessekinisi.gr/ ), σπούδασε στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ) και άσκησε δικηγορία επί σειρά ετών, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Δημόσιο Δίκαιο και τη Δημόσια Πολιτική, του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΠΑ)  και έχει, επίσης, μεταπτυχιακές σπουδές  στην κοινωνική θεολογία και την προαγωγή ψυχικής υγείας. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ελληνικής νοηματικής γλώσσας και δραστηριοποιείται σε διάφορες ομάδες επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Από νωρίς ασχολήθηκε με την προσφορά στα κοινά, αναπτύσσοντας πλούσια κοινωνική δράση και μετουσιώνοντας την αλληλεγγύη σε στάση ζωής. Τηρεί ιδιαίτερους δεσμούς με τους τόπους καταγωγής της, την Κρήτη και την Κύπρο. Διετέλεσε έφορος δημοσίων σχέσεων στη Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής, ενώ επί σειρά ετών παρέδιδε αφιλοκερδώς μαθήματα κρητικών χορών στον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε, επίσης, σε εθελοντικά προγράμματα για τη διάσωση της μεσογειακής φώκιας και σε άλλες φιλοζωικές δράσεις.

Παντρεμένη με τον Γιώργο Μακράκη, διαμένει μόνιμα στον Υμηττό και ως μητέρα τριών παιδιών, ενεργοποιήθηκε από πολύ νωρίς στις συλλογικότητες των σχολείων τους, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των γονέων, που την αναδεικνύουν εκπρόσωπό τους από το 2006 μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία 7 έτη, εκπροσωπεί το γονεϊκό κίνημα και σε επίπεδο Δήμου, ως πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Δάφνης-Υμηττού.  

Το 2019 κατήλθε για πρώτη φορά ως υποψήφια σε δημοτικές εκλογές και παραμένει δημοτική σύμβουλος έως και σήμερα.

email :

olgaxrist@yahoo.gr

 

error: Alert: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!