Επιστολή του Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού προς την Υπουργό Παιδείας, τον Υπουργό Υγείας, την Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας για τον κορονοϊό & τον Ε.Ο.Δ.Υ για άμεση προληπτική διακοπή των μαθημάτων

Δημοσίευση: 10 Μαρτίου 2020, 15:56

image_pdfimage_print

«Κ.κ.

Στο πλαίσιο των εξελίξεων και των μέτρων που λαμβάνονται για την δημοσία υγεία στη χώρα μας, οφείλω να σας γνωρίσω τα κάτωθι:

Α) Στο Δήμο μας παρατηρείται μεγάλος αριθμός μαθητών να απουσιάζει λόγω εποχικής γρίπης τόσο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ενέκρινα την διακοπή των μαθημάτων σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες και ενδεικτικά σας αναφέρουμε τις πιο πρόσφατες 4ο Δημ. Σχ. Δάφνης, 3ο Γυμνάσιο Υμηττού και 3ο Νηπ. Δάφνης.

Β) Στο πλαίσιο της εφαρμογής μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού,  έχουν ήδη διακοπεί τα μαθήματα στο 9οΔημοτικό Σχολείο Δάφνης, μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα μέχρι τις 22/03/2020.

Επειδή η ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού είναι έκδηλη τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς τους,

Επειδή η εξάπλωση του ιού σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ραγδαία,

ΖΗΤΑΜΕ σε συνέχεια των προληπτικών μέτρων που ανακοινώθηκαν, την ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΘ. ΜΠΙΝΙΣΚΟΣ

Facebooktwitterpinterestlinkedin