Αντωνιάδης Κωνσταντίνος (Αναπληρωματικό μέλος)

Ο Κώστας Αντωνιάδης είναι δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού» ( https://politessekinisi.gr/ ). Η οικογένειά του είναι από τις πρώτες που κατοίκησαν στον Υμηττό, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Πτυχιούχος γεωλόγος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήματος Γεωλογίας και Γεω- περιβάλλοντος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master – M.Sc.) στις Γεωλογικές και Περιβαλλοντικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, στο Σικάγο των Η.Π.Α.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάσθηκε ως ερευνητής και βοηθός καθηγητή. Μετά την ολοκλήρωσή τους απασχολήθηκε σε εταιρείες γεωλογικών, γεωτεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών και κατασκευών στις ΗΠΑ & στην Ελλάδα.
Από τον Σεπτέμβριο του 1998 εργάζεται ως Ειδικός Επιστήμονας στο «Συνήγορο του Πολίτη» (στον «Κύκλο Ποιότητας Ζωής») αποκτώντας έτσι, πέραν από την υπάρχουσα εξειδίκευση στα τεχνικά γεωλογικά και περιβαλλοντικά θέματα, εκτεταμένη εμπειρία σε διοικητικά ζητήματα, δημόσιας διοίκησης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Από τον Μάιο του 2015 έως τον Μάιο του 2018 επιστημονικός συνεργάτης της Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Από τον Οκτώβριο του 2020 έχει ενταχθεί και στην Μονάδα Επιθεώρησης και Ελέγχου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας [με απόσπαση].
Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΕΚΠΑ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» από το 2015 μέχρι σήμερα, ενώ έχει διδάξει, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης ως εισηγητής σε θέματα Προστασίας και Διοικητικής Διαχείρισης του Περιβάλλοντος, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο μάθημα Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Βιώσιμη Ανάπτυξη». Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα, επιστημονικές ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις με θέματα γεωλογικά-περιβαλλοντικά, τεχνικών έργων, δημόσιας διοίκησης, πολιτικής προστασίας, κλιματικής κρίσης, πολεοδομίας και χωροταξίας.
Είναι Δημοτικός Σύμβουλος από το 2019 και μέλος του ΔΣ ΟΠΑΔΥ από το 2015. Συμμετέχει στα κοινά, στον επαγγελματικό του χώρο, είναι μέλος του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού, έχει υπάρξει επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ δραστηριοποιείται σε αθλητικό σύλλογο που εδρεύει στον δήμο μας. Ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό, επειδή θεωρεί ως βασική αξία του ζην το «ευ ζην»…

emails :

geoenv_sc@hotmail.com
costaspolites@gmail.com

 

error: Alert: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!