Πέμπτη 23.07.2026 | Εφαρμογή μέτρου προληπτικής απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις, πάρκα και άλση
Δημοσίευση: 22 Ιουλίου 2026, 15:51
Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού ενημερώνει τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη 22-07-2026 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής εκδρομέων και επισκεπτών, καθώς και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο των μέτρων πυροπροστασίας κατά την Αντιπυρική Περίοδο 2026.
Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού καλεί όλους τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα, να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση στις παραπάνω περιοχές και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, συμβάλλοντας στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας ασφάλειας.





