Παρουσίαση Ημερίδας με θέμα: «Άγχος – Στρες και Πανελλήνιες Εξετάσεις» την 11.04.2019 και 12.04.2019 στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» καθώς και των δράσεων δικτύωσης με φορείς της κοινότητας τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δάφνης – Υμηττού, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 11/4/2019 και την Παρασκευή 12/4/2019 επίσκεψη στο 3ο ΓΕΛ και 1ο ΓΕΛ Υμηττού αντίστοιχα, με στόχο την παρουσίαση ημερίδας με θέμα: «Άγχος – Στρες και Πανελλήνιες Εξετάσεις» στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Την παρουσίαση, η οποία υλοποιήθηκε από την Ψυχολόγο του Κέντρου, Ευαγγελία Σταματέλου, σε συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό Αμαλία Δημούδη,  με αφορμή τη δύσκολη και επίπονη προετοιμασία τους εν όψει των Πανελληνίων Εξετάσεων την παρακολούθησε το σύνολο των μαθητών της Γ΄ Λυκείου. Στη συνάντησή μας με τους μαθητές αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι παρακάτω θεματικές ενότητες: οι έννοιες του άγχους – στρες, τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τις δυο αυτές καταστάσεις που βιώνουν τα παιδιά, τα είδη του στρες αλλά και τα συμπτώματα με τα οποία εμφανίζεται, οι κρίσεις πανικού και η διαχείρισή τους πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και οι τεχνικές αντιμετώπισης και τρόποι διαχείρισης του στρες.

Στο δεύτερο μέρος της εποικοδομητικής συνάντησης με τους μαθητές του 3ο ΓΕΛ Υμηττού πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Κέντρου βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Διαχείριση του Άγχους των Εξετάσεων». Στόχος του διαδραστικού εργαστηρίου είναι να λειτουργήσει υποστηρικτικά προς τους μαθητές, βοηθώντας τους να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τα αρνητικά συναισθήματα που προκύπτουν από την ιδιαίτερα στρεσογόνο και πιεστική περίοδο προετοιμασίας τους για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Στην από κοινού μας προσπάθεια να είμαστε κοντά στα παιδιά στην ιδιαίτερα δύσκολη αλλά ταυτόχρονα δημιουργική και παραγωγική μεταβατική περίοδο της ζωής τους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Διευθύντρια του 3οΓΕΛ Υμηττού, κυρία Μαριλένα Παπαφίλη και τον Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Υμηττού κύριο Αθανάσιο Παππά για την φιλοξενία τους καθώς και την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ

ΣΟΦΙΑ ΑΠΕΡΓΗ

Φωτογραφικό υλικό απο την δράση :

image_print
Facebooktwitterpinterestlinkedin
error: Content is protected !!