Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο “ΠΝΟΗ” Υμηττού

Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο "ΠΝΟΗ" Υμηττού

Υπεύθυνος: Σωτηρία Αγγελή - Κοινωνική λειτουργός
Τηλέφωνα:

210-9929220
6942253063 Δημόπουλος Ιωάννης

Email: pnoe.ymittou@gmail.com
Περιγραφή:

 

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΠΝΟΗ» λειτουργεί, από το Σεπτέμβριο του 2011, σε συνεργασία του κοινωνικού φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» με τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού.

Λειτουργεί  ως πρότυπο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης και αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας: κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, ειδικό παιδαγωγό, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή προσφέροντας ειδικά προγράμματα:

  •     Λογοθεραπείας
  •     Εργοθεραπείας
  •     Ειδικής διαπαιδαγώγησης
  •     Ψυχολογική Στήριξη & Συμβουλευτική Παιδιού και Οικογένειας

Οι υπηρεσίες παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους  χωρίς την επιπλέον οικονομική συμμετοχή, ΔΩΡΕΑΝ για τους άπορους και τους ανασφάλιστους.

Σημαντικό για την αποκατάσταση των δυσκολιών κάθε παιδιού είναι ότι, στο ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο ΠΝΟΗ Υμηττού, το παιδί αντιμετωπίζεται σαν ολότητα. Δηλαδή δεν είναι μόνο μαθητής ή θεραπευόμενος, αλλά και παιδί που έχει δικαίωμα να παίξει, να γελάσει και να εκτεθεί σε διάφορα πολιτιστικά ερεθίσματα. Για το λόγο αυτό, εκτός από τα θεραπευτικά προγράμματα τρέχουν και διάφορα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, σε συνεργασία με την πολιτιστική λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ» της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ. Τα προγράμματα αυτά είναι προσβάσιμα σε όλα τα παιδιά της ευρύτερης κοινότητας, ανεξαρτήτως εάν παρακολουθούν κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα στο κέντρο ή όχι.

 

Κάθε ακαδημαϊκό έτος λοιπόν, διοργανώνονται εποχιακές γιορτές (Χριστούγεννα, Απόκριες, καλοκαίρι), στις οποίες γίνονται τα αντίστοιχα εργαστήρια (π.χ. κατασκευή κάρτας, μάσκας, στολιδιών κλπ), με εμψυχωτές, κλόουν, μουσική και δώρα για τα παιδιά. Άλλα προγράμματα που πραγματοποιούνται για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, είναι τα εξής:

  • Παιδική δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη.
  • Εκδηλώσεις με εμψυχωτές ή/και παραμυθάδες.
  • Επισκέψεις σε εξωτερικές παιδικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις.

Στο παρελθόν έχουν διοργανωθεί εκδρομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα στους πρόποδες του Υμηττού, καθώς και εβδομαδιαίο πρόγραμμα παιδικής yoga.

Οι καλές συνεργατικές σχέσεις με τους γονείς, τα σχολεία και την υπόλοιπη κοινότητα, πλαίσια δηλαδή στα οποία ζει και αναπτύσσεται το παιδί, θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι οικογένειες που εξυπηρετούνται στο ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο να λάβουν την υποστήριξη και τη φροντίδα που τους αξίζει.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

 

  Καραμανλή 12 και Ιάσονος - Ηλιούπολη ΤΚ. 16361

email: pnoe.ymittou@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 13.00 – 21.00

:

https://www.edra-coop.gr/el/

 

 

Διαδικασίες:
error: Alert: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!