Έκθεση «Αληθινά Έργα» στο Μουσείο Μπουζιάνη (Τετάρτη 17 Οκτωβρίου – Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018)

από έως
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ
Μπουζιάνη Γ., 27-31 Δάφνη , Δημοτική Ενότητα Δάφνης, Δήμος Δάφνης - Υμηττού, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αττική, 11631, ΕλλάδαΧάρτης

 

Αληθινά  Έργα

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Στο σπίτι του ζωγράφου Γιώργου Μπουζιάνη στη Δάφνη, εγκαινιάζεται η πρώτη πράξη της έκθεσης Αληθινά Έργα, με έργα που δεν έχουν παρουσιαστεί στο κοινό τα τελευταία 40 χρόνια, ή παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Αποτελεί προπομπό των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από το θάνατο του καλλιτέχνη, το 1959 και αφετηρία των επετειακών δρώμενων που θα καλύψουν το έτος 2019.

Η έρευνα του Μουσείου για τον μεγαλύτερο εξπρεσιονιστή της Ελλάδας θα αποκαλύψει από την 17η Οκτωβρίου έως και την 30η Νοεμβρίου στο κοινό: δύο πρώιμα πορτραίτα και ένα πρωτοεμφανιζόμενο τοπίο, πέντε σημαντικότατες ελαιογραφίες της ύστερης περιόδου, δύο ακουαρέλες, και δώδεκα σπάνια σχέδια.

 

  • Ο Μπουζιάνης είχε αναφέρει ως προς το αποτέλεσμα της ζωγραφικής του, εξ ου και ο τίτλος της έκθεσης (σε συνδυασμό με το γεγονός πως τα έργα είναι εμπεριστατωμένα αυθεντικά) :

«Το θέμα δεν παίζει κανένα ρόλο στη ζωγραφική. Εκείνο που βαραίνει είναι το τι θα βγάλεις από το θέμα. Προέχει πάντα το αποτέλεσμα. Άνθρωπος, ζώο, αντικείμενο, όλα μιλούν σε εκείνον που ξέρει να ακούει. Εκείνο που έχει σημασία είναι το πώς θα δεις, αλλά πιο πολύ το πώς θα ζήσεις μέσα σου μια οποιαδήποτε φόρμα. Στο έργο μου συνεργάζεται το αίσθημα (ένστικτο) και η νόηση, αν και το αίσθημα νομίζω ότι πρέπει να προηγείται. Τυχαία τίποτε δεν γίνεται»

Η αρμονική συνεργασία των δύο αυτών βασικών στοιχείων, δημιουργεί το αληθινό έργο.

  • θα εκδοθεί κατάλογος
  • ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, ύστερα από συνεννόηση στο 210 9028455 και στο 6944 670324
  • ώρες λειτουργίας : Τετάρτες 9.00 με 14.00, Πέμπτη με Κυριακή 11.00 με 19.00. Δευτέρα & Τρίτη κλειστά
  • διεύθυνση : Γ. Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη, δίπλα στη στάση του μετρό Άγιος Ιωάννης
  • φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης στο link:

https://www.dropbox.com/sh/cbx1bufi83km270/AACVLEANMj4KIU2dPOd3opO_a?dl=0

  • επιμέλεια έκθεσης : Ελένη Κυπραίου
  • βρείτε μας στο  εδώ

Χορηγός επικοινωνίας :

image_print
Facebooktwitterpinterestlinkedin
error: Content is protected !!