Δελτίο Τύπου Έκθεσης «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ (1885-1959)»

από έως
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Μπουζιάνη Γ. 27-31, Δάφνη, Δημοτική Ενότητα Δάφνης, Δήμος Δάφνης - Υμηττού, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αττική, 11631, ΕλλάδαΧάρτης

Τιμώντας τον διεθνώς αναγνωρισμένο ζωγράφο, ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού,   τον Οκτώβριο του 2010   εγκαινίασε το Πολιτιστικό Κέντρο «Γιώργος Μπουζιάνης» και το Σπίτι – Μουσείο, στο χώρο που έζησε και δημιούργησε ο καλλιτέχνης στη Δάφνη.

Δέκα χρόνια μετά και με την συμπλήρωση εξήντα χρόνων από το θάνατο του μεγάλου εξπρεσιονιστή ζωγράφου, εκτίθενται 18 σχέδια που ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου καθώς και η τελευταία παλέτα του.

Στην περίπτωση του Mπουζιάνη, το σχέδιο είναι αυτόνομο έργο. Είναι η στιγμιαία ή πολύωρη μελέτη του ανθρώπου.  Οι πρωταγωνιστές των σχεδίων είναι γνωστοί του, άνθρωποι οικείοι, ή άγνωστοι περαστικοί. Τους επεξεργάζεται σαν να τους ξέρει σε βάθος.

Στις 4 σημαντικότατες ελαιογραφίες της Συλλογής  Ζ. Πορταλάκη -μεταξύ άλλων-ξεχωρίζει ένα  πρώιμο κατά παραγγελία γυναικείο πορτρέτο και ένα αφαιρετικό ψυχογράφημα  της  όψιμης περιόδου που δεν ασχολείται με ανατομικές λεπτομέρειες αλλά με την αναζήτηση του εσώτερου κόσμου.

Όλα τα έργα αντανακλούν τον ψυχισμό των εικονιζόμενων που αποτελεί  εμβριθές αντικείμενο μελέτης.

Η Έκθεση λειτουργεί: Πέμπτη- Παρασκευή-Σάββατο & Κυριακή 11:00 π.μ.-6:00 μ.μ.

Ακολουθήστε μας στο Μουσείο Μπουζιάνη

Τήλεφωνο επικοινωνίας  : 2109028455

email επικοινωνίας : bouziani@dafni-ymittos.gov.gr

Διεύθυνση : Γ. Μπουζιάνη 27 – 31, Δάφνη

image_print
Facebooktwitterpinterestlinkedin
error: Content is protected !!