Δελτίο τύπου ολοκλήρωσης ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού ελέγχου διαταραχών μνήμης στην Τρίτη Ηλικία που έγινε την Παρασκευή 10.11.2022

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού, το ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης Υγείας) και τα Δημοτικά Ιατρεία), σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας IASIS Α.Μ.Κ.Ε, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου  2022  από  10:00π.μ. έως 13:00., διοργάνωσαν δράση ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού ελέγχου διαταραχών μνήμης στην Τρίτη Ηλικία.

Στον προληπτικό έλεγχο συμμετείχαν 40 συμπολίτες μας, ενώ κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκαν αρκετές δια ζώσης συζητήσεις, με τον κ.Ι.Παπατριανταφύλλου-Ψυχίατρος-Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας IASIS Α.Μ.Κ.Ε.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν οι πρώιμες ενδείξεις απώλειας μνήμης και η αντιμετώπισή τους, η ύπαρξη συναισθημάτων άγχους και οι τρόποι διαχείρισής του. Παράλληλα προσφέρθηκε  δωρεάν καθοδήγηση και  συμβουλές σε φροντιστές ατόμων με άνοια.

Η Αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας (Δημοτικά Ιατρεία-Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας-ΕΔΔΥΠΠΥ), κ.Γεωργία Σκιαδοπούλου δήλωσε:

«Με στόχο την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, η Δημοτική Αρχή της πόλης μας θα συνεχίσει να πραγματοποιεί δωρεάν δράσεις  προ συμπτωματικού ελέγχου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει σημαντική προσφορά στον τομέα της ΠΡΟΛΗΨΗΣ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) που το ΕΔΔΥΠΠΥ είναι μέλος του, προτείνει τα σύγχρονα συστήματα υγείας να στηρίζονται στην πρόληψη και την ενεργό συμμετοχή της κάθε τοπικής κοινωνίας, να σχεδιάζονται κεντρικά αλλά να υλοποιούνται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η υγεία αποτελεί το βασικότερο αγαθό του ανθρώπου αλλά και κοινωνικό δικαίωμα».

Γραφείο Δημάρχου

30.11.2022