Δελτίο τύπου ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) Δήμου Δάφνης – Υμηττού 09.09.2021

Κατεβάστε τα :

Τι είναι το ΣΒΑΚ εδώ




Δελτίο τύπου 09.09.2021 – Έκθεση του Μουσείου Μπουζιάνη για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 – Έργα του James Skene

Το Μουσείο Μπουζιάνη στη Δάφνη, συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από  την επανάσταση του 1821, εκθέτει στο Σπίτι-Μουσείο του ζωγράφου Γιώργου Μπουζιάνη, την ενότητα με τις 9 υδατογραφίες του James Skene από τις συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Τα έργα του James Skene -του ερασιτέχνη ζωγράφου που κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του κρατούσε ημερολόγιο και εντυπώσεις, ενώ συγχρόνως σχεδίαζε τόπους που επισκεπτόταν από το 1838 ως το 1845 στην Ελλάδα- αποτελούν ζωντανή απεικόνιση και παρέχουν πλούτο πληροφοριών για τα χρόνια εκείνα.

Επιμέλεια
Αρχείο-Μουσείο Γ. Μπουζιάνης

Παράλληλα, δημιουργώντας διάλογο με τη σύγχρονη εικαστική απόδοση, στο νέο κτήριο του Μουσείου, παρουσιάζονται έργα μαθητών με θέμα τους ήρωες του 1821 καθώς και έργα 38  εικαστικών που εμπνεύστηκαν από τη θεματική με τίτλο ‘’Ημουν Παιδί το ‘21’’.

Σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης», την Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Υπό την αιγίδα της επιτροπής  ’21.

Επιμέλεια Λουίζα Καραπιδάκη / Οργάνωση δρ. Nίκος Ευσταθίου.

Κατεβάστε την Βιογραφία του James Skene εδώ

Κατεβάστε την πρόσκληση εδώ

Φωτογραφικό υλικό :