28η Οκτωβρίου 1940-28η Οκτωβρίου 2020

Ογδόντα χρόνια κλείνουμε φέτος από το μεγάλο «ΟΧΙ», την άρνηση της Ελλάδας στις επεκτατικές αξιώσεις του Άξονα, τη στιγμή που όλη σχεδόν η Ευρώπη είχε λυγίσει.

Τότε, ένας λαός ενωμένος με μια ψυχή κι ένα σώμα αντιμετώπισε αποτελεσματικά τις ορδές του Μουσολίνι κι απέδειξε ότι: “Ετούτος ο λαός δε γονατίζει, παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του” (Γιάννης Ρίτσος)!

Σήμερα, δυστυχώς, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, γιορτάσαμε την ανυπέρβλητη εθνική μας επέτειο χωρίς παρελάσεις και μεγαλοπρεπείς πανηγυρισμούς.

Όμως η ψυχή του καθενός μας και οι σημαίες που κυματίζουν στα μπαλκόνια μας, δείχνουν το πόσο σημαντική για όλους μας είναι αυτή η μέρα.

Δείχνουν ακόμη, πως και σε τούτη τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, ενωμένοι, συνειδητοποιημένοι, με ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη, θα βγούμε νικητές ΚΑΙ απέναντι σε αυτόν τον εχθρό που λέγεται coviv-19.

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος




Ανακοίνωση του Δήμου Δάφνης – Υμηττού για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης 28.10.2020

Ενημερωθήκαμε για δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 σε μαθητές/τριες της έκτης τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης.

Ως εκ τούτου κι επειδή είναι το τρίτο κρούσμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης της Α’ Αθήνας, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για δεκατέσσερις(14) ημέρες.

Ο Δήμος προέβη σε απολύμανση του σχολείου αλλά και του περιβάλλοντος χώρου αυτού κι εφάρμοσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης το οποίο συστεγάζεται με το 7ο Δημοτικό Δάφνης, θα λειτουργήσει κανονικά.

Ευχόμαστε περαστικά, πλήρη και ταχεία ανάρρωση στους μαθητές/τριες.

Γραφείο Δημάρχου

28.10.2020