«Ανακοίνωση μείωσης και αφαίρεσης τελών λόγω Κορονοϊού σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (25-26-27/2020 )»

  • Με την αριθμ. 25/7-4-20(ΑΔΑ ΩΜΕΠΩ9Φ-ΨΥΚ ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του ΒΔ 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α’ 171), μπορεί να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.
  • Με την αριθμ. 26/7-4-2020 (ΑΔΑ 6ΗΟΥΩ9Φ-ΠΓΜ) απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 μπορεί να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α’ 74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.
  • Με την αριθμ. 27/7-4-20 αποφ. 27/7-4-20 (ΑΔΑ 6ΞΦΚΩ9Φ-6ΛΤ) απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίνει  την αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και την παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων για το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοιου COVID-19 ,σύμφωνα ΠΝΠ ΦΕΚ 55/11-3-2020 και ΦΕΚ 68/20-3-20.

Σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω
της εμφάνισης και διάδοσης του Κορωνιού ,COVID-19, καθώς και σε μισθωτούς των επιχειρήσεων αυτών,
δύναται να παρατείνεται η προθεσμία καταβολής και να αναστέλλονται η είσπραξη
βεβαιωμένων οφειλών στις ΔΟΥ ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων
οφειλών, τα οφειλόμενα ποσά δεν επιβαρύνονται με τόκους η προσαυξήσεις.

Σε φυσικά πρόσωπα που εκμισθώνουν  ακίνητα σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του Κορωνιού covid 1.9.

Όσες επιχειρήσεις ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες, θα υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για τη διακοπή της λειτουργίας τους, προσκομίζοντας από την προσωποποιημένη πληροφόρηση στο TAXIS, την εικόνα της επιχείρησης με τους Κ.Α.Δ., καθώς και την υπεύθυνη δήλωση αυτών στο πληροφοριακό σύστημα ¨ΕΡΓΑΝΗ¨, ως  επιχειρήσεις με αναστολή δραστηριότητας, βάσει των Κ.Α.Δ.

           Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΟΙΚ/ΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

            ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ




Ανακοίνωση – Επαναλειτουργία ανοικτών εγκαταστάσεων – γηπέδων στα Νταμάρια Υμηττού για ατομική άθληση

Από σήμερα Τρίτη 5 Μαΐου 2020 και μέχρι νεότερων οδηγιών του Υπουργείου θα επαναλειτουργήσουν οι ανοικτές εγκαταστάσεις των γηπέδων στα Νταμάρια Υμηττού για ατομική άθληση τηρώντας τους κανόνες που είναι απαραίτητοι για την προστασία μας:

  • Φοράμε μάσκες μιας χρήσεως ή πάνινες
  • Κρατάμε απόσταση δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο.
  • Δεν κάνουμε χειραψίες ή εναγκαλισμούς.
  • Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.
  • Χρησιμοποιούμε ατομικά αθλητικά είδη και ατομικό
    μπουκαλάκι νερό.
  • Τα αποδυτήρια, το ντους και το κυλικείο της
    εγκατάστασης παραμένουν κλειστά. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες.

Η τήρηση
των κανόνων συμπεριφοράς και προστασίας είναι ατομική ευθύνη του καθενός.

Αθλούμαστε – Μένουμε Ασφαλείς!

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔΥ

Ιωάννης Τζιβελέκας

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος