Ενημερωτική Εκδήλωση για τον Εμβολιασμό Ενηλίκων στις 3/12/2019 – 10:30πμ

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με τα Δημοτικά Ιατρεία και τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής διοργανώνουν  Ενημερωτική Εκδήλωση για τον Εμβολιασμό Ενηλίκων στις 3/12/2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:30π.μ. στο Α΄ΚΑΠΗ Δάφνης , Αλεξάνδρας 65 και Βύρωνος στη Δάφνη.

Η Ενημερωτική Ημερίδα θα διαπραγματευτεί τη συμβολή της Πρόληψης σχετικά με τον Ιό της Γρίπης, τον Ιό του Πνευμονιόκοκκου και τον Έρπητα Ζωστήρα. Η εξειδικευμένη ενημέρωση και ο εμβολιασμός για τα ανωτέρω νοσήματα  αποτελούν δύο βασικές μορφές πρόληψης.

Η  Έγκαιρη Πρόληψη προλαμβάνει τη Θεραπεία.

Ζήσε και εσύ χωρίς φόβο.




Δελτίο Τύπου 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου – Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ)

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργάνωσε το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ,με τίτλο «Κανείς δεν μένει πίσω», από τις 14 έως 16 Νοεμβρίου 2019 ,στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών.

Ο Δήμος μας βραβεύτηκε, μεταξύ άλλων, για την επιτυχή συμμετοχή του στις δράσεις του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, που σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, με βάση τα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε 8 νοσήματα που έχει αποδειχθεί ότι μέσω του προ συμπτωματικού ελέγχου προλαμβάνουν της θεραπείας αυτών.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον προ συμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής.

Σημαντική αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του αποτελεί η κατ’ αρχήν πιστοποίησή του, τον Ιούνιο 2010, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στη συνέχεια η πρόσφατη ανανέωση της πιστοποίησης αυτής (Οκτώβριος2014),ως ένα Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα κριτήρια και τη μεθοδολογία του Π.Ο.Υ.

Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων
είναι το Δίκτυο των Ο.Τ.Α της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει
δεσμευθεί ότι θα προωθεί τη φιλοσοφία, τις αξίες και τις αρχές των Υγιών Πόλεων
του Π.Ο.Υ. στα μέλη του και για τον λόγο αυτό είναι ένα από τα 32 πιστοποιημένα
Εθνικά Δίκτυα πόλεων του Π.Ο.Υ. Το Δίκτυο, μεταφέρει την τεχνογνωσία που
αναπτύσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις πόλεις μέλη του. Από το 1988 που ο
Π.Ο.Υ. ξεκίνησε την συνεργασία με τις τοπικές αρχές για την προαγωγή της υγείας
μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί μια μεθοδολογία και μια τεράστια εμπειρία την
οποία αξιοποιούν περισσότερες από 100 πόλεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό από το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο :