Μιχ. Ι. Σταυριανουδάκης

Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο Γραμματείας: 2132085531, 521

Email: dimarxos@dafni-ymittos.gov.gr

Ο Μιχάλης Ι. Σταυριανουδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1959 και μένει μόνιμα στη Δάφνη Αττικής από το 1967.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα. Παράλληλα με το επάγγελμά του έχει αναπτύξει επί σειρά ετών επιχειρηματική δραστηριότητα ως στέλεχος και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων εταιριών, του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθηναϊκού Αερίου, της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΚΕ και της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» από το 2004 έως τον Αύγουστο 2010.

Είναι μέλος του ΤΕΕ, του Συλλόγου Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών και του ΣΕΒ. Για δέκα χρόνια εκλεγόταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κρητών Νοτιανατολικών Συνοικιών «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» και είναι  μέλος της Παγκρήτιας Ένωσης ενώ μετείχε  ενεργά ως μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Δάφνης.

Το 2002 εξελέγη  Δήμαρχος στη  Δάφνη Αττικής ως επικεφαλής του συνδυασμού «Η ΔΑΦΝΗ ΑΞΙΖΕΙ», ασχολούμενος για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το 2006 επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο,  ενώ το 2010 επανεξελέγη Δήμαρχος στον συνενωμένο Καλλικρατικό Δήμο Δάφνης-Υμηττού με το συνδυασμό «Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΔΑΦΝΗ- ΥΜΗΤΤΟΣ».

Επανεξελέγη Δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού στις δημοτικές εκλογές του 2014 απο τον πρώτο γύρο για πέντε χρόνια (2014-2019).