Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού στην εκπομπή του High TV «Χωρίς Χρώμα» με τον Γιώργο Βαθιώτη

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού κ. Μιχαήλ Ι. Σταυριανουδάκης , παρευρέθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό  «High TV  », στην εκπομπή «Χωρίς Χρώμα», καλεσμένος από το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Βαθιώτη.

 Μίλησε για θέματα της τοπικής  αυτοδιοίκησης, της επικαιρότητας, των τεχνικών έργων που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται αλλά και για τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Δάφνης-Υμηττού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος μίλησε για τους άξονες ανάπτυξης της πόλης που έθεσε  ως βάση από την αρχή της δημαρχιακής του θητείας,  η οποία μετρά 15 συναπτά έτη,  για την υλοποίηση του προγράμματός του.

Στόχοι ήταν να πραγματοποιηθούν έργα υποδομής για την  ανάπτυξη της Παιδείας και του περιβάλλοντος, καθώς και δράσεις ανάπτυξης του πολιτισμού και της  κοινωνικής πολιτικής, επίσης μεγάλο βάρος δόθηκε στην διαφάνεια,  την ορθολογική διαχείριση και τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών του Δήμου.

Ειδική αναφορά έγινε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται στο Δήμο τα οποία κατά το 95% είναι χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια και την ΕΕ, στη θωράκιση του Δήμου από καιρικά φαινόμενα και στην  πληθώρα των  κοινωνικών υπηρεσιών που ανέπτυξε και λειτουργούσε   ο Δήμος, πριν ακόμα ξεκινήσει η κοινωνικοοικονομική κρίση. Οι κοινωνικές υπηρεσίες αυτές  συμπληρώθηκαν και με κοινωνικές δομές (κοινωνικό συσσίτιο , κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φροντιστήριο) που  λειτουργούν στο δήμο και προσφέρουν υπηρεσίες στους  πολίτες με ανεπτυγμένο το  αίσθημα της αλληλεγγύης  και της αλληλοβοήθειας. 

 Σε ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Δήμαρχος για την άποψη του περί απλής αναλογικής, ανέφερε ότι , δεν ξέρει,  στην περίπτωση  που ισχύσει,  αν θα βοηθήσει,  διότι αφενός το πλαίσιο που θα λειτουργήσει δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί και αφετέρου όπως χαρακτηριστικά είπε,  πιστεύει πως  «η κοινωνία δεν είναι ώριμη σε συνεργασίες».

Τέλος στην ερώτηση του κ.  Βαθιώτη:  «τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη θα τον κερδίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ή η Κεντρική Πολιτική σκηνή» ο κ. Δήμαρχος απάντησε : «τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη τον κερδίζει η κοινωνία της περιοχής,  η κεντρική πολιτική σκηνή είναι ένα άλλο επίπεδο που δεν είναι στη σκέψη και τις αναφορές μου αυτή τη χρονική στιγμή»  

 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Δημάρχου εδώ:

image_print
Facebooktwittergoogle_plus