Δελτίο Τύπου 06.12.2017 – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.)

 

Ο Δήμος Δάφνης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής Δάφνης- Υμηττού και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) , διοργάνωσαν  την πρώτη εκδήλωση κοινής προβολής του έργου των Κοινωνικών Δομών Κ.Η.Φ.Η. Νομού Αττικής με βάση το αναβαθμισμένο πλαίσιο λειτουργίας τους και την δυναμική προοπτική του ρόλου τους στην κοινωνία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα, στην αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ ΔΑΦΝΗΣ με  την συμμετοχή των Κ.Η.Φ.Η. του Νομού Αττικής και την παρουσία αιρετών, εργαζομένων και ωφελουμένων των Δομών.

 

Η πρωτοβουλία της Δράσης βασίστηκε σε πρόταση του Προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής  κ. Νικόλαου Ντίνου, αναγνωρίζοντας την αξία των διαγενεακών σχέσεων και προκειμένου να αναδυθούν νέες προοπτικές στον τομέα παροχής φροντίδας προς τους ανθρώπους Τρίτης Ηλικίας.

 Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση  της εκδήλωσης τιμητικά  πλαισιώθηκε με την επιστημονική καθοδήγηση της Δρ Παττακού-Παρασύρη Βασιλικής Επίκουρης Καθηγήτριας Κοινωνικής Εργασίας και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.

 Εναρμονίστηκε δε, με την πλήρη στήριξη της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΗΦΗ Ελλάδος και την αμέριστη ανταπόκριση του προσωπικού των Δομών.

Από την Περιφέρεια Αττικής, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υπεύθυνος Έργου κ. Δημήτρης Γουργιώτης , στέλεχος ΕΥΔΕΠ

 

  Οι  δομημένες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στόχευαν στην κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών των Δομών και στην ενίσχυση της αξίας της συμμετοχής ,όπως ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου, τα κάλαντα, η ανταλλαγή ευχών. Το θετικό κλίμα και το οικείο περιβάλλον διασφαλίστηκε από την άρτια επικοινωνία των υπεύθυνων και των εργαζομένων στις Δομές, την γιορτινή μουσική, τα κεράσματα, την εποχική διακόσμηση. Επίσης έγινε  παρουσίαση χριστουγεννιάτικων καρτών που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης των ωφελουμένων  και ακολούθησε η διάθεση αυτών στην Κιβωτό του Κόσμου μέσω της εκπροσώπου τους κας Αγγελικής Κατερινάκου.

 

Τα πρώτα αποτελέσματα της κοινής Δράσης των Κ.Η.Φ.Η.ΑΤΤΙΚΗΣ αποτυπώνονται ως θετικά και αποκρυσταλλώνονται στην διοργάνωση Ημερίδας με θέμα : «Θετική στάση στην Άνοια» με αποδοχή της πρότασης και εισηγήτρια την Δρ Βασιλική Παττακού-Παρασύρη, που προγραμματίζουμε να διεξαχθεί κατά τους πρώτους μήνες του 2018 στον Δήμο Δάφνης–Υμηττού.

 Με την παρακίνηση να αποτελέσει η Δράση αυτή την απαρχή ανάλογων στοχευμένων ενεργειών στην αντιμετώπιση των αναγκών της σύγχρονης οικογένειας και με την ευχή να μεταφέρει ως μήνυμα ότι η  βελτίωση ποιότητας της φροντίδας προς τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν …δεν αρκεί μόνο να εκφράζεται ως επιτέλεση καθήκοντος και ηθικής υποχρέωσης …αλλά να μεταλαμπαδεύεται και ως αξίωση ζωής !

 

                                              

                                              

 

Φωτογραφικό υλικό απ’ την εκδήλωση :

 

image_print
Facebooktwittergoogle_plus