Δελτίο Τύπου 28.12.2017 – Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.)

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων και με σεβασμό την αξία της διατήρησης της παράδοσης, ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής Δάφνης-Υμηττού διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση για τους ωφελούμενους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.).

Το πρωί της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου 2017 τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου και οι παιδαγωγοί τους, επισκέφτηκαν τον χώρο της Δομής, παρουσία του Δημάρχου κου Μιχαήλ Σταυριανουδάκη, του Προέδρου  Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής κου Νικόλαου Ντίνου και του Δημοτικού Συμβούλου Δάφνης-Υμηττού κου Παναγιώτη Μηνακάκη.

Τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και αφιέρωσαν ζωγραφιές στους ωφελούμενους του προγράμματος. Οι ωφελούμενοι πρόσφεραν κεράσματα – κατά το έθιμο- στους μικρούς επισκέπτες, και ευχήθηκαν για υγεία και πρόοδο!  

Σύμφωνα με την παράδοση, τα κάλαντα σηματοδοτούν την γιορτή και την έναρξη του καινούργιου, ψέλνονται  από τους νεότερους στους μεγαλύτερους και αποτελούν συμβολικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των γενεών. Η διατήρηση του εθίμου συμβάλλει στην διαμόρφωση  της ομαδικής αίσθησης και ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των μελών της κοινωνίας.  

Στην απορρέουσα γιορτινή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε και η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το απόγευμα της Παρασκευής 22-12-2017, στην αίθουσα  του Α΄ ΚΑΠΗ ΔΑΦΝΗΣ.

Με την συμμετοχή των ωφελουμένων και των οικείων τους ,του προσωπικού και των υπεύθυνων για το Πρόγραμμα , η εορταστική διάθεση ενισχύθηκε και από την θεματική διακόσμηση του χώρου ,το γιορτινό τραπέζι ,την μουσική πλαισίωση με κιθάρες και τραγούδια και κλιμακώθηκε  με την ανταλλαγή ευχών. Την εκδήλωση τίμησαν  ο Δημάρχος κος Μιχαήλ Σταυριανουδάκης, ο Προέδρος  του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής κος Νικόλαος Ντίνος και ο   Διευθύνων Συμβουλος της Μονομετοχικής Εταιρείας Δάφνης-Υμηττού κος Βασίλης Σταυριανάκος.

Το νόημα των Χριστουγέννων μετουσιώνεται σε κάθε κίνηση αγάπης του ανθρώπου προς τον άνθρωπο,  σε οποιαδήποτε ηλικία, σε κάθε εποχή και σε κάθε έκφραση ζωής…  Για εμάς στον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής η κάθε μέρα για τους ωφελούμενους του προγράμματος είναι μία ευκαιρία για γιορτή…Καλή και δημιουργική χρονιά!

 

Φωτογραφίες Εκδήλωσης :

image_print
Facebooktwittergoogle_plus